Vidéki man

Egy sikeres vidéki férfi élete...

A sikeres vidéki férfi kimaxolja az orbáni családpolitikát

autovasarlas.jpg

Nekünk aztán bejött az élet azzal, hogy a 3 gyerekünk vállalása egybeesett Orbán Viktor második hatalomra kerülésével.

Feleségem és én is 4 gyerekes nagycsalád legidősebb gyermekeként a saját, munkával megkeresett pénzünkből kellett, hogy egzisztenciát, saját otthont építsünk. Megvettünk és felújítgattunk egy 60-as évekbeli Kádár-kockát, de új házról, új kocsiról, 1 hetes nyaralásról stb. nem igazán álmodhattunk. Hiába keresünk helyi szinten jól, hiába vagyunk mindketten diplomások, esélyünk sem volt komolyabb egzisztenciális ugrásra.

Aztán jött Viktor.

A három gyerek után családi adókedvezményként járó havi százezer forint extra jövedelem - szerény életvitel mellett - komoly megtakarítássá vált, ami lehetőséget jelentett nagyobb célok kitűzésére. Ez a nagyobb cél először a lakáshitel teljeskörű visszafizetése, majd az otthonunk, a Kádár kocka felújítása volt.

Egészen addig, amíg 2016. decemberben be nem jelentették a háromgyerekes 10+10 milliós CSOK-ot. Egy ilyen sanszot nem lehet kihagyni - gondoltuk akkor. A nagy lelkesedésünk azonban pár héten belül alábbhagyott, amikor alaposan körüljártuk a témát és kiderült: nem eszik olyan forrón a kását. A történet vége az lett, hogy 2019. januárban beköltöztünk új építésű családi házunkba, de a két időpont közötti jelentős differencia is mutatja, sok kihívással meg kellett küzdeni a sikerhez. Ezalatt az időszak alatt több millió forintot félre kellett raknunk, továbbá el kellett adnunk a korábbi otthonunkat. A Magyar Állam 10 millió forint CSOK támogatást, 5 millió Ft ÁFA támogatást és 10 millió Ft kedvezményes hitelt adott nekünk. Enélkül nem ment volna a csodálatos új otthonunk felépítése. (Erről a témáról még bőven lenne mesélni való. Talán egy másik alkalommal.)

Érezhető segítséget jelent, hogy háromgyerekesként óvodában nem kell térítési díjat (azaz a reggeli, ebéd és uzsonna árát) fizetnünk, iskolás gyerekeinknél pedig 50%-os kedvezményben részesülünk.

Életminőségünkben jelentett komoly előrelépést az, hogy kétszer is nyertünk az Erzsébet program nagycsaládos üdülési programján (harmadik pályázatunk most van elbírálás alatt). Ennek köszönhetően először életünkben többnapos, hotelbeli nyaralást tudtunk megvalósítani.

Háromgyerekes családapaként érzem, hogy a társadalom fontos tagja vagyok és ez büszkeséggel tölt el. Ez nagyrészt Viktoréknak köszönhető.

A jövő is tartogathat még lehetőségeket. A nagycsaládosok autóvásárlási kedvezménye miatt életünkben elérhető közelségbe került egy új autó vásárlása. Ezt sem gondoltuk volna...

"Ennyi jót kapott Viktortól. Biztos a Fideszre szavaz." Gondolják sokan.

Nem. Vidéki man nem mondja meg kire szavaz.

A bejegyzés trackback címe:

https://sikeresvideki.blog.hu/api/trackback/id/tr2515343932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Vidéki man

Vidéki man egy kisvárosban él. A harmincas éveit tapossa. 3 kiskorú gyermeket nevel. Boldog és sikeres. Hogy lehetséges ez? Ismerd meg a titkokat! Olvass tovább!

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása